wie zijn wij

KWALITEIT

Kwaliteit staat voor ons op de eerste plaats. Ieder bier wordt vanaf brouwdag tot uitlevering aan de consument met liefde en passie behandeld. Dit proef je terug in onze bieren!

SERVICE

Wij werken niet samen met groothandels en supermarkten en hebben daarom korte lijnen met onze klanten. Wij leveren al onze bieren zelf uit en onderhouden graag duurzame relaties met onze klanten.

ZUIVERE BIEREN

Onze bieren worden gebrouwen zonder consessies. Dit houdt in dat wij geen gebruik maken van kruiden en andere toevoegingen. Alle Eembieren zijn volledig zuiver.

over eembier

Brouwerij Eembier is in 2006 opgericht door Ruud van Moorst en bestaat inmiddels alweer 15 jaar. Toen de brouwerij werd opgericht had Ruud maar één doel: mooie, vernieuwende bieren brouwen. Met zijn geur, smaak en afdronk vertelt ieder bier zijn eigen verhaal.

Alle bieren van Eembier worden gebrouwen met enkel water, mout, hop en gist. Kruiden, extracten en andere toevoegingen worden dus niet gebruikt. Dit is op het eerste gezicht beperkend, maar het biedt de brouwers veel uitdaging. Doordat Eembier al haar aroma’s enkel haalt uit de vier basisingredienten worden de brouwers gedwongen om zich enorm te verdiepen in de grondstoffen en processen. Door écht te kijken naar hoe bepaalde hop- en moutsoorten in elkaar zitten, krijgen de brouwers van Eembier het iedere keer weer voor elkaar om verrassende en aromatische bieren te produceren zonder het gebruik van toevoegingen. Dat zorgt ervoor dat alle bieren van Brouwerij Eembier volledig zuiver zijn.

Tot slot werkt Eembier niet met groothandels en leveren zij niet aan supermarkten. Eembier houdt van korte lijnen met de consument en heeft service hoog in het vaandel staan. Alle Eembieren worden direct door de werknemers geleverd aan haar klanten, waardoor de persoonlijke feel in stand blijft.

check hier onze bedrijfsfilm!

MEET THE TEAM

RUUD VAN MOORST

OWNER / BREWCREW

Vanaf mijn achttiende ben ik al gepassioneerd bierdrinker. Bier vloeit door mijn aderen en ik vind het fantastisch om met mijn team mooie bieren te creëren. Het is in mijn ogen het mooiste vak dat er is. Ik blijf me vaak verbazen hoe je zulke mooie smaken kunt creëren en het is natuurlijk ook fantastisch om te zien dat de consumenten de Eembieren kunnen waarderen. Voor mij is het cirkeltje rond wanneer ik mensen zie genieten van een goed glas Eembier, dat is waar ik het allemaal voor doe!

HANNEKE VAN ‘T ENDE

BREWCREW

Ik ben zo’n vijftien jaar geleden als slijter in aanraking gekomen met speciaalbier. Toen er een opleiding tot biersommelier werd gestart in Nederland ben ik die gaan volgen om meer kennis te krijgen over bier. Ondertussen kwam ik bij brouwerij de Pracht Ruud tegen. Toen ben ik betrokken geraakt bij het Tasty Lady project en dus ook direct bij Eembier terecht gekomen. Het keuren van bieren vind ik erg leuk en het combineren van bieren met lekkere gerechten is ook een grote passie van mij. Bij Eembier heb ik het brouwproces geleerd en zelfs mijn eigen Saison gebrouwen! Ik voel me hier helemaal op mijn plek.

TIMOTHY WAREMAN

BREWCREW

Ik ben niet zo zeer als bierspecialist begonnen, meer als kok en horecaman. Tussen mijn zestiende en twintigste had ik al veel affectie met speciaalbieren. Toen ik tien jaar geleden bij Morebeer terecht kwam, kwam ik erachter dat er aanzienlijk meer stijlen en smaken in de bierwereld zijn dan ik aanvankelijk dacht. Als chef kon ik die smaken erg waarderen en zag ik de potentie om daar meer mee te doen. Ik heb toen geleerd om voor kwaliteit en smaak te gaan. Ik ben mijn brouwavontuur begonnen bij Brouwerij Pampus en zo via via met Ruud in contact gekomen. Sinds kort werk ik bij Eembier als vertegenwoordiger en brouwer.

KIM VAN MOORST

GRAPHIC DESIGNER

Ik werk nu zo’n twee jaar voor de brouwerij en het bevalt me nog steeds erg goed. Het grootste gedeelte van de tijd ben ik achter de schermen te vinden. Ik verzorg de social media, vormgeving en marketing van Eembier als goede aanvulling op mijn studie Communicatie. Ook ben ik iedere zaterdag in de brouwerij te vinden waar ik leuke rondleidingen verzorg. Brouwerij Eembier geeft mij alle vrijheid om mezelf te zijn en te kunnen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De komende jaren ben ik zeker nog niet weg te denken bij de brouwerij!